Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Heerder advocaten vieren jubileum!

Op 1 december is het precies 10 jaar geleden dat Wilma Boer en Linda van Schoonhoven de deuren openden van Boer & Van Schoonhoven advocaten. Met nul klanten, geld van de bank voor de eerste huurmaanden en vol vertrouwen in eigen én elkaars kennis en kunde gingen ze van start. Wilma: “Ik weet nog dat ik dacht ‘als de telefoon maar gaat’. En die ging die dag herhaaldelijk. We hebben geen moment spijt gehad.”

Het idee voor de gezamenlijke advocatenpraktijk ontstond tijdens een vriendinnenweekend. Linda: “Wij

kennen elkaar van de studie Management, Economie en Recht in Zwolle. Na deze studie hebben we samen in Nijmegen rechten gestudeerd.” Na een serie gesprekken over dromen en doelen en hoe ze cliënten wensten bij te staan, werd de stap naar een eigen kantoor gezet. En met succes. In 10 jaar groeide Boer en Van Schoonhoven advocaten uit tot een gerenommeerd advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het personen- en familierecht en strafrecht. Linda: “Daarnaast zijn we als één van de weinige advocatenkantoren op de Noord Veluwe gespecialiseerd in aansprakelijkheidsrecht en letselschade.”

De kracht van Boer & Van Schoonhoven advocaten is de persoonlijke benadering van cliënten. Wilma: “Cliënten vinden ons deskundig, toegankelijk en ervaren weinig afstand. Daarnaast is ‘vertrouwd’ een woord dat we vaak terugkrijgen. Dat zijn mooie complimenten.” Linda beaamt dat: “Wij mogen als het ware in iemands leven stappen. Dat maakt ons werk heel bijzonder en mooi.”

Kijkend naar de toekomst hebben beiden nog grote plannen. Wilma: “Als aanvulling op het personen- en familierecht ga ik me de komende jaren meer richten op mediation bij echtscheidingen. Voor zowel ondernemers als voor particulieren. Het is belangrijk dat scheidende partijen goed geadviseerd worden en dat er goede afspraken worden gemaakt. Mede door een wildgroei onder mediators is dat niet altijd het geval. Dan ligt na enkele jaren ineens een naheffing van de belastingdienst op de mat waar niemand rekening mee heeft gehouden. Als advocaat/mediator heb ik overzicht en weet ik wat er allemaal gedaan moet worden.” Linda, die gespecialiseerd is in aansprakelijkheidsrecht en letselschade en les geeft bij OSR Juridische opleidingen in Utrecht, heeft de ambitie het letselschadeproces efficiënter te maken. “Door het proces te vereenvoudigen wordt het voor slachtoffers minder belastend en krijgen ze eerder zekerheid.” Ook voor de praktijk hebben ze plannen. “We gaan ons de komende jaren richten op bepaalde rechtsgebieden. Deze verder uitbouwen en ons meer specialiseren. Zo heeft onze collega Lotte Middelhuis naast letselschade en aansprakelijkheidsrecht, veel kennis van het omgevingsrecht. We willen

ons daarin meer profileren.” Wilt u meer weten over Boer & Van Schoonhoven advocaten? Kijk dan op www.bvs-advocaten.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De medewerkers van Boer & Van Schoonhoven advocaten heffen het glas op het 10-jarig jubileum.