Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Personen- en familierecht

Echtscheiding Beëindiging samenleving Ontbinding geregistreerd partnerschap
Kinderen Alimentatie Ondernemer 
Verdelen en verrekenen Pensioen  Spoedprocedure/voorlopige voorzieningen

U bent er zich waarschijnlijk niet altijd van bewust maar ook u heeft te maken met het personen- en familierecht; het recht dat zich onder meer bezighoudt met afstamming, geboorte, huwelijk of geregistreerd partnerschap en echtscheiding. Met name bij die laatsten gelden rechten en plichten waarbij juridisch advies van een professional veel gedoe kan voorkomen.

De advocaten van Boer & Van Schoonhoven zijn professionals met veel kennis van het personen- en familierecht. Zij staan u met aandacht en respect bij met hoogwaardig en vindingrijk juridisch advies en rechtsbijstand, en geven begrijpelijke en duidelijke antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe verloopt een echtscheidingsprocedure?
  • Wat is een ouderschapsplan?
  • Kan ik de omgangsregeling met mijn kind(eren) laten wijzigen?
  • Kan ik verder met mijn bedrijf nu ik ga scheiden?
  • Betaal ik niet te veel alimentatie?
  • Mijn kind wordt mogelijk onder toezicht gesteld, wat kan ik doen?
  • Ik wil graag mijn kind erkennen en gezag over mijn kind, is dat mogelijk?

Uit bovenstaande praktijkvragen blijkt wel dat het personen- en familierecht grote impact kan hebben op iemands persoonlijk leven. Daarom vinden wij het belangrijk dat naast de zakelijke kant er ook aandacht is voor emoties. Wij begeleiden u daarbij en zoeken samen met u naar een goed evenwicht tussen de emotionele en zakelijke kant van uw zaak.

Onze werkwijze

Volgens ons leidt intensieve samenwerking met cliënten tot een beter resultaat. Samen ben je sterker. Oplossingen bereiken we dan ook het liefst samen met u. Voor zover mogelijk proberen we in uw zaak door middel van goed overleg, en dus zonder tussenkomst van de rechter, tot afspraken te komen. Afspraken die duidelijk zijn en waarmee u verder kunt. U weet vaak zelf wat in de praktijk het beste werkt.

Is het niet mogelijk om samen afspraken te maken, dan zorgen wij ervoor dat uw situatie aan de rechter wordt voorgelegd. Tijdens deze procedure zal uw standpunt zo goed mogelijk worden uitgelegd en onderbouwd worden met argumenten en bewijsstukken. Dit om de rechter te overtuigen en een voor u zo bevredigend mogelijk resultaat te behalen.

Neem gerust contact op Boer & Van Schoonhoven advocaten als u meer wilt weten over wat wij voor u kunnen betekenen.

Met Boer & Van Schoonhoven advocaten sta ik er niet alleen voor.