Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Leonie heeft vandaag haar laatste stagedag bij ons met succes afgerond!

Met mr. Wilma Boer als haar stagebegeleider heeft Leonie in 20 weken tijd een goed beeld van onze praktijk gekregen. Leonie, onwijs bedankt voor je inzet en we wensen je heel veel succes toe in de toekomst! Lees hieronder hoe Leonie haar stage bij Boer & Van Schoonhoven advocaten heeft ervaren:

 

‘Mijn naam is Leonie Klijn, ik ben 21 jaar en ik ben studente HBO-Rechten aan de hogeschool Windesheim in Zwolle. Momenteel ben ik bezig met het derde jaar van de opleiding en het eerste half jaar heb ik besteed aan een stage. De stage heb ik gelopen bij Boer & Van Schoonhoven advocaten in Heerde en deze heb ik inmiddels met succes afgerond!

De stage is voor mij een onvergetelijke periode geweest. Ondanks de coronamaatregelen tijdens de stage (thuiswerken), hebben de collega’s bij Boer & Van Schoonhoven advocaten ervoor gezorgd dat ik mij betrokken voelde bij het team en ik de stage met veel plezier heb doorlopen.

Het is niet alleen een heel gezellig kantoor, maar je leert er ook ontzettend veel. Door de uiteenlopende rechtsgebieden waarin het advocatenkantoor gespecialiseerd is, zie je veel verschillende zaken voorbij komen. Zo heb ik mij tijdens de stage bezig gehouden met het strafrecht en personen- en familierecht, maar ik heb mij ook wat kunnen verdiepen in letselschadezaken. Dit is voor mij heel leerzaam geweest, de praktijk is namelijk zoveel meeromvattend dan de stof die ze je tijdens een vierjarige opleiding kunnen aanbieden. Ook ben ik er tijdens de stage achter gekomen dat mijn interesse echt bij het personen- en familierecht ligt. Dit vond ik tijdens de opleiding al erg interessant, maar het werken in de personen- en familierechtzaken heeft de interesse zeker bevestigd.

Ik heb in 20 weken tijd hele gevarieerde werkzaamheden mogen uitvoeren. Zo heb ik mogen helpen met het opstellen van verschillende juridische stukken (o.a. verzoekschriften, echtscheidingsconvenanten en pleitnotities), heb ik mogen helpen met het opstellen van brieven voor cliënten, wederpartijen en derden en heb ik telefonisch contact gehad met cliënten en derden.. Ook heb ik regelmatig besprekingen met cliënten bijgewoond en mocht ik mee naar de rechtbank voor strafzaken. Ten slotte heb ik in het personen- en familierecht nog onderzoek gedaan naar de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden waarbij ook een onderneming tot het te verrekenen vermogen behoort.

Ik heb enorm genoten van mijn tijd bij Boer & Van Schoonhoven advocaten!’