Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Letselschade door een verkeersongeval Letselschade door een medische fout Kosten van een letselschadezaak
Letselschade door sport- en spel Letselschade door dieren Overlijdensschade
Letselschade van een zelfstandige Letsel bij kinderen Behandeling van een letselschadezaak
Letselschade door een arbeidsongeval of een beroepsziekte Verzekeringsrecht / arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Verhaal van loonschade door werkgever

Letselschade door een medische fout

Hebt u een behandeling ondergaan bij een zorgverlener, zoals een ziekenhuis, (tand)arts, verloskundige of manueel therapeut, en hebt u daarbij letsel opgelopen? Is er een foute diagnose gesteld, de behandeling verkeerd uitgevoerd of is tijdens de nazorg een fout gemaakt? Dan zijn de gevolgen voor u vaak enorm. Lichamelijk, emotioneel maar ook praktisch. Wat betekent het bijvoorbeeld voor uw werk? En voor uw rol in het gezin?

Wel of geen medische fout

Als u twijfelt of er bij u een medische fout is gemaakt, dan helpt Boer & Van Schoonhoven advocaten u met het zoeken naar het antwoord. Dat doen wij, nadat we de medische informatie hebben verzameld, met behulp van Westerweel Intermediair in Goes. Zij beschikken over ervaren medisch adviseurs met verschillende specialisaties.

Plan van aanpak

Als er sprake is van een medische fout dan maken we samen met u een plan van aanpak. Vaak begint dat met de aansprakelijkheidsbrief. Als uw zorgverlener of zijn verzekeraar de medische fout weigert te erkennen dan adviseren wij u over de te nemen vervolgstappen. Mogelijk is het nodig een deskundige in te schakelen of getuigen te horen. Maar ook een klachtenprocedure kan tot de mogelijkheden behoren.

Second opinion

U kunt ook een second opinion vragen bij een andere arts. U heeft daarvoor geen toestemming nodig van uw eigen arts. De vergoeding voor een second opinion kan per zorgverzekeraar verschillend. Uw zorgverzekeraar kan u hier meer over vertellen.

Kosten

Aan de beoordeling van een medische aansprakelijkheid zijn meestal kosten verbonden. Komt u in aanmerking voor een toevoeging dan kunnen wij voor u een subsidie aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Boer & Van Schoonhoven advocaten zorgen dat ik word gehoord.