Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Letselschade door een verkeersongeval Letselschade door een medische fout Kosten van een letselschadezaak
Letselschade door sport- en spel Letselschade door dieren Overlijdensschade
Letselschade van een zelfstandige Letsel bij kinderen Behandeling van een letselschadezaak
Letselschade door een arbeidsongeval of een beroepsziekte Verzekeringsrecht / arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Verhaal van loonschade door werkgever

Letselschade door een verkeersongeval

Als u deelneemt aan het verkeer dan weet u dat een ongeval in een klein hoekje zit. Het kan u zomaar overkomen en vaak buiten uw schuld, bijvoorbeeld als inzittende.

De gevolgen van een verkeersongeval kunnen vrij ernstig zijn. Zenuwschade, whiplash, dwarslaesies en hersenletsel zijn eerder regel dan uitzondering. Met als gevolg dat na een ongeval uw leven en uw toekomst van de een op de andere dag er compleet anders uitzien en u te maken krijgt met grote onzekerheden. Herstelt u wel weer volledig? En zo niet, wat betekent dat voor uw werk, voor uw huishouden en voor de zorg van eventuele kinderen?

Schuldvraag

Na een verkeersongeval is het belangrijk om de toedracht van het ongeval helder te krijgen. Wie heeft er een verkeersfout gemaakt en is daarvoor aansprakelijk? Zijn er getuigen van het ongeval? Maar ook: is er sprake van eigen schuld aan het letsel omdat bijvoorbeeld de autogordel niet werd gedragen? De antwoorden op deze vragen vereisen vaak hoogwaardig en scherpzinnig juridisch advies. Het niet dragen van de autogordel hoeft namelijk niet bijgedragen te hebben aan het letsel dat is opgelopen.

Werkwijze

In veel gevallen, zoals bij een achter-op-aanrijding, staat de aansprakelijkheid vast. De wettelijk aansprakelijkheidsverzekeraar van degene die u heeft aangereden moet uw volledige schade vergoeden. Bij Boer & Van Schoonhoven advocaten inventariseren we dan de geleden schade en verzamelen daarvan het bewijs. Wij vragen de medische informatie op en adviseren u over de medische gevolgen van het ongeval. Voor dit laatste werken wij samen met de medisch adviseurs van Westerweel Intermediair uit Goes.

Soms is de aansprakelijkheid niet direct duidelijk. Boer & Van Schoonhoven advocaten onderzoekt dan het ongeval en verzamelt bewijs zoals getuigenverklaringen, foto’s en plattegronden, om zo de toedracht van het ongeval én de aansprakelijkheid duidelijk te krijgen.

Na een verkeersongeval is uw goed recht niet altijd duidelijk.